Activiteiten

Recepten van de kok

Wat moet ik vanavond weer op tafel zetten? Kent u dat probleem. Stichting CAVO wil u een handje helpen door een aantal recepten op de website te zetten waar u uw inspiratie uit kunt halen.Binnenkort zult u op deze pagina enkele recepten van de koks aantreffen.


Recept voor vleessalade (2/3 personen)

Ingrediënten

5 aardappelen

2 eieren

4 augurken

150 gr. runderpoulet

100 gr ham (aan stuk)

1 grote appel

1 ui

3 theelepeltjes mosterd (gladde)

4 eetlepels mayonaise

3 theelepeltje worcestersaus (naar smaak)

Bereiding

Kook een dag van te voren.

De runderpoulet, de aardappelen en de eieren.In verband met afkoelen

Snijd de aardappelen, eieren, augurken, runderpoulet, ham en appel in kleine blokjes.Snijd de ui zeer fijn

Doe alles bij elkaar in een grote mengkom, schaal of pan. Voeg de worcestersaus , mayonaise en mosterd  toe.Meng alles goed door elkaar tot een smeuïg geheel (als het niet smeuïg genoeg is voeg dan nog wat mayonaise toe)Leg de salade op een schaal of borden. Garneer naar eigen idee bv. sla, tomaat, vis, ei, doperwten, asperges enz.

Eet smakelijk,

Cor van den Toren


Recept voor preistamppotje

Ingrediënten

750 gr. aardappelen

1 prei

1 bouillonblokje

2 braadworstjes

Soyasaus

Bereiding

Schil 750 gram aardappels (ongeveer 4 stuks)

Snijd 1 middel grote prei in ringen, was de prei goed. Snijd de aardappels in blokjes en kook ze met een bouillonblokje 10 minuten.

Dan de preiringen er op en samen nog 10 minuten koken, afgietten en stampen. Bak twee braadworstjes in 20 minuten gaar. Blus de saus af met 1 lepel soya saus, verkrijgbaar in iedere supermarkt.

Schep nu het stamppotje op een bord giet de heerlijke saus erbij samen met het worstje.

Eet smakelijk


Heeft u een suggestie?

Laat het ons weten en beschrijf uw recept kort en bondig in het berichten venster van het contactformulier. Wie weet wordt uw recept op onze website vermeld.

Neem contact met ons op

Scroll naar top